1 min

Samsung heeft in het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt dat de Galaxy S III en de Galaxy Note II geen update zullen krijgen naar Android 5.0 Lollipop. Daarmee is er min of meer een einde gekomen aan de levensduur van deze toestellen. Doordat ze geen updates meer krijgen raken ze ook steeds gevoeliger voor beveiligingslekken in Android.

Samsung heeft besloten om de Samsung Galaxy S III en de Samsung Galaxy Note II niet langer te voorzien van Android-updates. Android 5.0 Lollipop verschijnt alleen voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3 en nieuwer.

Voor eigenaren van deze toestellen betekent het dat ze geen nieuwe Android-features meer hoeven te verwachten, tenzij ze overstappen op roms van derden zoals Cyanogenmod. Op de langere termijn betekent het echter ook dat deze toestellen de nodige beveiligingsupdates gaan missen waardoor de risico’s op beveiligingslekken groter gaan worden. Samsung voldoet wel gewoon aan de algemene afspraak om Android-toestellen minimaal anderhalf jaar van updates te voorzien. De Samsung Galaxy S III is inmiddels drie jaar oud, de Galaxy Note II bereikt deze leeftijd in september. Desalniettemin is het voor eigenaren van een dergelijk toestel best vervelend.