De Microsoft Lumia 1330 zal volgens een benchmark voorzien worden van een Qualcomm Snapdragon 400-chipset en een scherm van 5,7 inch. Die specificaties komen overeen met eigenschappen die eerder al uitlekten via AdDuplex.

Doordat de Lumia 1330 nu ook in de database van GFXBench terug te vinden is, komen we waarschijnlijk weer wat dichter bij de waarheid. Microsoft is de Lumia 1330 al aan het testen en heeft de smartphone aan de benchmark onderworpen.

Uit de opgeslagen specificaties kunnen we opmaken dat de Lumia 1330 net als de Lumia 1320 (review) geen bijzonder krachtig toestel zal worden. De specificaties komen overeen met hetgeen eerder al werd beweerd door Nokia Power User op basis van gegevens van AdDuplex.

Uit de vermelding bij GFXBench is op te maken dat Microsoft kiest voor een Snapdragon 400-chipset van Qualcomm, met een quad-core processor. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en er is 32GB opslagruimte. Het grafische werk wordt geleverd door een Adreno 305-GPU, die onderdeel is van diezelfde chipset. Het scherm heeft een formaat van 5,7 inch en toont een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Daarmee kom je uit op een pixeldichtheid van 258 pixels per inch, wat tegenwoordig relatief laag is.

De primaire camera schiet foto’s in 14 megapixel, het betreft hier een PureView-sensor. De camera zou dus mogelijk een hoogtepunt van dit toestel kunnen vormen. De camera op de voorkant maakt foto’s in 5 megapixel. Beide sensoren kunnen video’s in Full HD-schieten.