2min Devices

Lenovo claimt dunste en lichtste 13 inch-laptop te hebben gemaakt

Het Chinese bedrijf Lenovo heeft tijdens CES een LaVie Z-laptop gepresenteerd. Het merk claimt met dit systeem de dunste en lichtste laptop met 13 inch-scherm ter wereld te hebben gemaakt.

De Lenovo LaVie Z is 1,69 centimeter dik en weegt slechts 780 gram. Daarmee is het volgens Lenovo momenteel ’s werelds dunste en lichtste laptop met een schermgrootte van 13 inch. Lenovo heeft deze prestatie bereikt door de behuizing te maken van een mengsel van magnesium en lithium.

Met dergelijke eigenschappen reken je wellicht op matige tot slechte specificaties, maar dat valt ook nog alleszins mee. Zo beschikt de LaVie Z over een Intel Core i5-processor uit de vijfde generatie. Het scherm heeft een Full HD-resolutie, ofwel 1920 bij 1080 pixels. Verder is er 4GB werkgeheugen, een SSD met 128GB opslagcapaciteit, twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, een SD-kaartlezer en een koptelefoon-aansluiting.

De LaVie Z beschikt niet over een touchscreen, maar Lenovo heeft wel een variant gemaakt waarbij dat wel het geval is. Deze convertible doet denken aan producten uit de Yoga-serie waarbij het scharnier 360 graden kan draaien.

Deze variant is qua specificaties in de basis verder hetzelfde als het origineel, maar kan ook worden voorzien van een Core i7-processor, 8GB werkgeheugen en een Quad HD-scherm. Met 925 gram is deze laptop wel een tikkeltje zwaarder. De normale LaVie Z heeft volgens Lenovo een accuduur van 5,9 uur, de convertible kan tot 9 uur mee.

Het is helaas nog onduidelijk of Lenovo de LaVie Z ook naar Europa komt. In de Verenigde Staten komt het systeem in mei op de markt en daar kost de normale versie 1299 dollar terwijl de touchscreen-versie voor 1499 dollar over de toonbank moet gaan.

Bron:Lenovo