Apple heeft bekendgemaakt dat de eerste smartwatch van het bedrijf, de Apple Watch, in april in de Amerikaanse winkels zal liggen. Wanneer Europa aan de beurt is en meer specifiek Nederland en België is nog onduidelijk. Bij de iPhone volgt Nederland meestal een week later, maar aangezien dit een compleet nieuw product is zou dat ook anders kunnen zijn.

De CEO van Apple, Tim Cook, liet weten dat de verwachtingen van de Apple Watch erg hoog zijn, hij liet weten het horloge al elke dag te gebruiken en niet meer zonder te kunnen. Uiteraard is dat een antwoord wat je van een CEO mag verwachten.

Voor Apple is het ook weer een nieuwe markt die het gaat betreden, de markt van de wearables. Een nieuwe markt waar de afgelopen jaren meerdere fabrikanten in zijn gestapt, bedrijven als Motorola, Samsung en Sony gingen Apple al voor. Het is ook de eerste keer dat Apple zich gaat richten op een nieuwe markt zonder de leiding van Steve Jobs.

Ook de aandeelhouders van Apple zitten met smart te wachten op nieuwe producten, de afgelopen jaren heeft Apple alleen zijn bestaande productgroepen vernieuwd. De aandeelhouders dringen al tijden aan op nieuwe innovatieve producten.

Hoe goed de Apple Watch gaat zijn in vergelijking met de concurrentie is nog even afwachten. Apple staat er om bekend dat het hele hoge eisen stelt en meestal pas een product op de markt brengt als het ervan overtuigd is dat het vlekkeloos werkt. Of dat ook bij de Apple Watch het geval is moet nog blijken, recent dook het bericht op dat de accuduur slechts 19 uur bedraagt.