2min Devices

Apple start met leveren van Apple Watch

Apple is vandaag begonnen met het uitleveren van de Apple Watch aan de eerste klanten. Mensen die als een van de eerste een bestelling plaatste voor een Apple Watch kunnen hun smartwatch vandaag ophalen in een Apple Store. Hoeveel mensen vandaag hun Apple Watch kunnen ophalen is nog niet duidelijk.

Apple heeft een apart verkoopproces bedacht voor de Apple Watch. Zo is de smartwatch niet direct verkrijgbaar in de winkel, er kan alleen worden gekeken naar demo-modellen in de Apple Stores en niet eens in alle Apple Stores. Het aanschaffen van een Apple Watch gebeurd online, waarbij de koper kan aangeven in welke Apple Store hij of zij zijn Apple Watch wil ophalen.

De levertijd van de meeste Apple Watch-modellen is op dit moment nog steeds enkele weken, op zijn vroegst kan je een Apple Watch in juni afhalen in een Apple Store, maar nog veel later is ook zeker mogelijk. De verkoop van de Apple Watch is op dit moment alleen mogelijk in een handje vol landen. In Nederland en België is de Apple Watch nog niet te koop, wij moeten op dit moment uitwijken naar Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Dat zijn onze dichtstbijzijnde opties, eventueel kunnen mensen die op vakantie gaan naar de Verenigde Staten daar een exemplaar aanschaffen.

Er gaan inmiddels wel geruchten dat de Apple Watch begin mei beschikbaar komt in Nederland en België. Wederom via een online bestelproces waarbij de levertijd minimaal zes weken zal bedragen.

Volgens de meeste Amerikaanse reviews is de Apple Watch echter niet de smartwatch waarop zij gehoopt hadden en het advies is dan ook om te wachten op een tweede of derde generatie.