2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Samsung heeft aan Techzine laten weten dat het binnenkort met een nieuwe goedkope serie smartphones komt, deze zullen de naam Galaxy J gaan dragen. Er komt een Galaxy J1, J3, J5 en J7, waarbij de J1 het goedkoopste en kleinste model is en de J7 het duurste en grootste model.

Samsung gaat zijn budget-smartphones dit jaar beter positioneren en doet dat met een duidelijke naam, de Galaxy J-serie. Er komen vier varianten beschikbaar, de Galaxy J1, J3, J5 en J7. Samsung heeft de nieuwe ontwerptaal van de Galaxy S6 nog niet doorgetrokken in deze budget-toestellen. Deze maken nog gebruik van de oude ontwerptaal en zijn dan ook gemaakt van plastic. De basale specificaties van deze toestellen hebben we kort ingezien.

Galaxy J1

Het kleinste en goedkoopste toestel wordt een Galaxy J1 met een 4,3 inch-scherm met een schermresolutie van 480 x 800 pixels. Aan de binnenkant komt een Qualcomm quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 Ghz, 512 MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Dit toestel wordt uitgebracht met Android 4.4 KitKat en krijgt een adviesprijs van 119 euro.

Galaxy J3

De Galaxy J3 wordt iets groter en krijgt een 4,5 inch-scherm, wederom een quadcore processor van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Dit toestel krijgt echter 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Wat ons betreft is dit een beter instapmodel omdat je tegenwoordig wel minimaal 1GB aan werkgeheugen nodig hebt en 8GB aan opslagcapaciteit. Dit toestel zal beschikbaar komen met Android 5.0 Lollipop.

Galaxy J5

De Samsung Galaxy J5 krijgt een scherm van 4,7 inch, wederom dezelfde processor van Qualcomm, een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Dit toestel krijgt ook 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit en ook dit toestel komt beschikbaar met Android 5.0 Lollipop.

Galaxy J7

Tot slot komt Samsung nog met een Galaxy J7, dit toestel krijgt een 5 inch-scherm, een Qualcomm quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Ook dit toestel wordt geleverd met Android 5.0 Lollipop.

Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de toestellen precies beschikbaar komen. Aangezien ze op dit moment aan de partners worden getoond op de Mobile World Congress, zodat deze kunnen beslissen of ze de toestellen willen inkopen, gaan wij er vanuit dat ze ergens volgend kwartaal beschikbaar komen.