1 min

Google heeft een update uitgebracht voor de Android Device Manager en met deze update komt er ook ondersteuning voor Android Wear. In de komende weken zullen alle smartwatchs met Android Wear de "Find my phone"-app ontvangen. Hiermee wordt het mogelijk je smartphone te zoeken via je Android Wear-horloge.

Volgens Google is de "Find my phone"-app inmiddels zo’n 30 miljoen keer gebruikt. Mensen raken nou eenmaal hun smartphone kwijt en dan is het hele huis afzoeken soms niet voldoende, want dan ligt je smartphone net op een plek waar je niet zoekt. Met de "Find my phone"-app kan je dan een functie activeren waarmee je smartphone de beltoon afspeelt op maximaal volume. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om je smartphone te vinden, daarnaast biedt de app de mogelijkheid je smartphone op afstand te vergrendelen of zelfs te wissen.

De update waarmee er ondersteuning komt voor Android Wear wordt nu uitgerold over alle Android Wear-smartwatches, dat moet binnen enkele weken zijn afgerond. Waar mensen voorheen een andere smartphone, tablet of pc moesten gebruiken om de "Find my phone"-app te gebruiken, kan dat straks gewoon met je Android Wear-smartwatch.