1 min Devices

Google licht Android Wear verder toe

Tijdens Google I/O is Android Wear verder toegelicht door Google. De zoekgigant heeft onder andere notificaties, de besturing en samenwerking met externe apparaten getoond.

Android Wear is een besturingssysteem dat Google ontwikkelt voor wearables, maar in eerste instantie specifiek voor slimme horloges. De apparaten werken samen met een gekoppeld apparaat zoals een smartphone of tablet.

Als er een notificatie op het gekoppelde apparaat binnenkomt, wordt dit ook getoond op je horloge. Veeg de notificatie weg op het horloge en dan gebeurt dit ook op het gekoppelde apparaat. Een Android Wear-apparaat kan ook gebruikt worden om een Android-toestel te ontgrendelen.

Met behulp van spraakbesturing kan je bijvoorbeeld een notitie opstellen, of een notificatie op basis van locatie instellen. Ook is het mogelijk om zaken op het internet op te laten zoeken. Mits het horloge het ondersteunt, kan ook data vanuit een hartslagmeter of stappenteller getoond worden.

Middels een SDK die Google beschikbaar stelt kunnen ontwikkelaars ook kleine apps voor Android Wear maken. Op die manier kan bijvoorbeeld heel snel een bestelling worden geplaatst bij een bezorgdienst of een recept voor een maaltijd inzichtelijk worden gemaakt op het scherm.