1 min

Google heeft de functionaliteit om je smartphone te zoeken toegevoegd aan de zoekmachine. Normaal gesproken kan je via Android apparaatbeheer de locatie van je smartphone achterhalen en deze geluid laten maken, vergrendelen of wissen op afstand, maar Google heeft de zoekfunctie nu ook in zijn zoekmachine gestopt.

De functie werkt helaas nog niet voor alle gebruikers, het lijkt erop dat Google de functie nog aan het uitrollen is, maar binnen enkele dagen zal deze waarschijnlijk wel werken. Gebruikers die bij Google zijn ingelogd met hetzelfde e-mail adres als op hun smartphone kunnen door "find my phone" in te typen in de zoekmachine hun smartphone localiseren. Vervolgens verschijnt er een kaart van Google Maps met daarop de locatie van je smartphone.

Als er vervolgens op de kaart wordt geklikt wordt je alsnog doorverwezen naar Android Apparaatbeheer. Het is een simpele methode om toch snel je smartphone te vinden voor degene die niet weten waar Android Apparaatbeheer zich bevind. Of voor degene die even snel wil controleren of hij/zij zijn telefoon nu thuis heeft liggen of toch is vergeten op kantoor.

Iedereen kan zijn smartphone een keer kwijtraken of het toestel kan gestolen worden. Het is dan wel zo prettig als je het toestel nog kan terugvinden of op afstand kan wissen. Wil je controleren of je deze functie hebt ingeschakeld dan kan je terecht bij een van onze artikelen hierover:

Bescherm je Windows Phone tegen verlies
Bescherm je Android-toestel tegen verlies
Bescherm je iPhone tegen verlies
Bescherm je Samsung-smartphone tegen verlies