2min Devices

‘Sony Xperia Z4 alleen in Japan, internationale vlaggenschip eind mei’

Sony maakt er een beetje een potje van, gisteren presenteerde het bedrijf in Japan de Sony Xperia Z4. De media ging er massaal vanuit dat dat het nieuwe vlaggenschip van Sony zou zijn, heel vernieuwend is dat toestel overigens niet. Nu duikt het bericht op dat Sony de Xperia Z4 alleen in Japan zal uitbrengen en eind mei een echt vlaggenschip zal presenteren voor de internationale markten.

Sony heeft gisteren in Japan de Xperia Z4 gepresenteerd. Een opvolger voor de Xperia Z3 (review), die iets dunner en lichter is, beschikt over een snelle Snapdragon 810-chip maar verder grotendeels identiek is aan zijn voorganger. Alles behalve spectaculair dus, maar het meest vreemde was dat het toestel alleen in Japan werd gepresenteerd en verder nergens. Sony Nederland liet ons weten op dit moment geen nieuws te hebben en dat er wordt gekeken of de Xperia Z4 ook in Nederland beschikbaar kan komen.

Volgens Russische media gaat Sony de Xperia Z4 echt alleen in Japan uitbrengen, maar zal het bedrijf eind mei een grootste aankondiging doen van een nieuw vlaggenschip dat wel internationaal beschikbaar komt. In hoeverre de berichtgeving van de Russen klopt is onduidelijk, maar helemaal onlogisch klinkt het niet. Als Sony niet teveel marktaandeel wil verliezen op de smartphonemarkt moet het nog voor de zomer met een nieuw vlaggenschip komen. Sony zou er echter ook voor kunnen kiezen om zich niet langer door de markt te laten leiden maar hun eigen weg te volgen en dan verschijnt het nieuwe vlaggenschip pas in september op de IFA.

Sony besloot bij zijn televisiedivisie ook niet langer naar de markt te kijken en gewoon goede televisies te maken voor een normale prijs en dat zorgt nu voor een winstgevende divisie maar niet voor een hoog marktaandeel. Sony zou dezelfde strategie kunnen hanteren voor zijn smartphonedivisie.

Mocht Sony inderdaad de Xperia Z4 beperken tot Japan, dan is de grote vraag wat de naam wordt van het volgende vlaggenschip. Krijgen we dan eind mei of begin september de Xperia Z5 of slaat Sony een nieuwe weg in met de naamgeving van zijn toestellen?

Bron:Hi-Tech