2min

De populaire website iFixit heeft ook de hand weten te leggen op een Apple Watch. Het heeft de smartwatch ook meteen uit elkaar getrokken om te kijken hoe goed deze te repareren is mocht er iet kapot gaan. De conclusie is duidelijk, de accu is vervangbaar maar voor de meeste gebruikers blijft het daarbij.

De website iFixit heeft de Apple Watch Sport van 38mm uit elkaar gehaald om te kijken hoe goed deze is te repareren. Om de smartwatch te openen moet voorzicht het scherm worden verwijderd, als dat eenmaal is gelukt dan is het relatief makkelijk om de accu te vervangen. Iemand die een stuk handiger is zou eventueel nog het scherm kunnen vervangen maar dit is duidelijk al een stuk moeilijker.

Daarmee zijn we ook meteen aan het eind gekomen van wat er gerepareerd kan worden aan een Apple Watch. Het gerucht dat de S1-chip ook vervangbaar zou zijn is volgens iFixit in elk geval niet waar. Deze zit vast gesoldeerd en bij een poging deze te vervangen zal het horloge ongetwijfeld om zeep worden geholpen, daarvoor is het allemaal te klein.

Andere zaken die iFixit zijn opgevallen is dat de accucapaciteit slechts 205 mAh is, dit terwijl de meeste Android-fabrikanten hebben gekozen voor accu’s van 300 mAh. Verder is er een plastic ring in het horloge gelegd om deze waterdicht te maken. De ring zou de Apple Watch laten voldoen aan de IPX7-norm wat betekent dat de Apple Watch een half uur onder water gehouden kan worden tot een diepte van maximaal 1 meter. Apple geeft echter het advies om het horloge niet onder te dompelen.