Volgens de bronnen van 9 To 5 Mac beschikt de Apple Watch over een accuduur van slechts 19 uur. Dat zou blijken uit rapporten die Apple recent heeft opgesteld over de prestaties. Deze 19 uur zou gehaald worden bij een volle lading en normaal gebruik.

Onder normaal gebruik wordt over het algemeen verstaan dat we daar ook stand-by tijd in mee moeten nemen, het gaat daarbij om actief en passief gebruik. Dat zou betekenen dat bij meer intensief gebruik de accuduur van het horloge nog veel korter is. Er wordt zelfs gesproken over 2,5 tot 4 uur in plaats van 19 uur. Een van de oorzaken zou mogelijk zitten in de Apple S1-chip die in het horloge wordt gebruikt. Deze zou gebaseerd zijn op een A5-processor, deze chip werd gebruikt in de iPad 2 en iPhone 4S.

Het lijkt erop dat Apple nog wel wat verbeteringen zal moeten toepassen om de accuduur van het horloge op te krikken. Het originele doel was dat het horloge minimaal één dag mee moest kunnen gaan op een volle acculading. Dat lijkt vooralsnog niet haalbaar, wel zou de accu zo’n 4 uur mee gaan bij sportactiviteiten.

Het horloge staat gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar, maar als Apple de accuduur niet krijgt verbeterd bestaat de kans dat het product wordt uitgesteld.