Er is een nieuwe afbeelding opgedoken van een smartphone van Sony, dit toestel beschikt over extreem dunne bezels (rand rond het scherm). Volgens de informatie zou het toestel de codenaam Lavender dragen, maar daar blijft het bij, meer informatie is er nog niet bekendgemaakt.

Sony is een van de smartphonefabrikanten die het zwaar heeft. Het bedrijf was lange tijd goed op weg om de nummer drie te worden op de smartphonemarkt, maar toen kwamen ineens Chinese merken als Huawei en Lenovo om de hoek kijken. Sindsdien heeft het bedrijf moeite om mee te komen en zakt Sony steeds verder weg. Inmiddels lijkt Sony een beetje de handdoek in de ring te hebben gegooid en is de strategie van het Japanse bedrijf zeer onduidelijk.

Het bedrijf presenteerde recent de Sony Xperia Z4, de opvolger van de Sony Xperia Z3 (review), in Japan maar het toestel komt vooralsnog verder nergens beschikbaar. Waarschijnlijk zal dit toestel niet meer in Europa beschikbaar gaan komen en komt de fabrikant binnenkort met een Europees vlaggenschip, mogelijk de Lavender. Als Sony niet binnenkort met een nieuw vlaggenschip komt dan zullen we moeten wachten tot de IFA in september.