2min

Er zijn foto’s online verschenen van een nog niet gepreseneerde Sony-smartphone, het lijkt te gaan om een wat groter toestel met een nieuw ontwerp. Het toestel wijkt daarmee af van de nieuwe X-serie, wel heeft het toestel typenummer F8331, waarbij de F voor 2016 staat en dat betekent dat het toestel waarschijnlijk in september wordt gepresenteerd tijdens de IFA.

Volgens GSMArena krijgt het toestel een iets groter scherm dan de Sony X Performance, welke voorzien is van een 5 inch scherm. Wel zou Sony vasthouden aan de Full HD-resolutie voor dit nieuwe toestel. Iets wat in principe ruim voldoende is voor een high-end smartphone, zolang je er geen virtual reality toepassingen mee wil draaien. De camera’s aan de voor en achterzijde zouden overigens in staat zijn om 4K-beelden op te nemen, voor het afspelen moet je dan uitwijken naar je televisie, mits die al ondersteuning biedt voor deze hoge resolutie.

Sony heeft gekozen voor een nieuw ontwerp en daarmee is het de vraag of dit een X- of een Z-serie smartphone gaat worden. We hebben recent de Sony Xperia X aan een review onderworpen en wij kwamen tot de conclusie dat het ontwerp een beetje saai begint te worden. Sony gebruikt dit ontwerp inmiddels al jaren en de gebruiker wil weleens wat nieuws zien. Een kritiekpuntje in de review van afgelopen week was het ontbreken van een USB Type-C aansluiting, die is wel te vinden op dit nieuwe toestel.

Hoewel we pas in 2017 rekende op een nieuw vlaggenschip van Sony lijkt het er toch op dat Sony tijdens de IFA dit toestel zal gaan presenteren. Gezien het marktaandeel van Sony steeds kleiner wordt op de smartphonemarkt, zal het ook wel iets moeten gaan ondernemen om bestaansrecht te houden.