Er is een foto op internet verschenen van naar verluidt het nieuwe vlaggenschip van Sony, met codenaam Sirius. Het zou gaan om de Sony Xperia Z2 en opvallend aan de foto is dat Sony het voor elkaar heeft gekregen de bezel (de rand rondom het scherm) zo goed als volledig weg te werken. De bezel is extreem dun gemaakt, waarschijnlijk iets van 1 a 1,5 millimeter.

De afbeelding is verschenen op een Chinees forum genaamd Digi-wo. De foto is helaas niet echt scherp, maar wel scherp genoeg om te concluderen dat de bezel enorm dun is. Ook op de tweede foto is een dunne bezel te zien, al lijkt die daar wel iets dikker dan op de eerste afbeelding. Hoe betrouwbaar het Chinese forum en de foto’s zijn is moeilijk te zeggen.

Sony had met de Xperia Z een toestel met een van de dunste bezels op dat moment, inmiddels heeft de concurrentie Sony ingehaald dus een nieuwe stap zou helemaal niet vreemd zijn. Eerder lekten al foto’s uit van de Xperia Z2, maar daarop is geen extreem dunne bezel te zien.

Daarnaast proberen alle fabrikanten het afgelopen jaar de bezels dunner te maken, daardoor zijn ze in staat om het scherm groter te maken maar het formaat van het toestel gelijk te houden.


Waarschijnlijk kunnen we op het Mobile World Congress wel iets van Sony verwachten, wat betreft aankondigingen of presentatie van nieuwe toestellen. Of deze smartphone er dan ook bij zit is nog even afwachten. De specificaties van de Sony Xperia Z2 laten zich vooralsnog een beetje raden, maar wij gaan uit van een Snapdragon 805-chipset, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagcapaciteit en een 20,7 megapixel-camera. Ook zal de Xperia Z2 mogelijk beschikken over een dubbele speaker en uiteraard zal het toestel waterdicht zijn.

Het huidige vlaggenschip van Sony, de Xperia Z1 (review), staat momenteel op de tweede plaats in ons koopadvies.