1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat op de eerste dag 14 miljoen mensen zijn overgestapt op Windows 10. Daarmee is de eerste dag goed begonnen, maar waarschijnlijk zullen er de komende dagen nog veel meer mensen gaan overstappen als hun Windows 7 en Windows 8(.1) pc’s melden dat de update beschikbaar is.

Windows 10 is sinds gisteren beschikbaar en iedereen met een legale Windows 7 of Windows 8(.1)-licentie kan de eerste 12 maanden gratis upgraden naar Windows 10. Daar hebben de eerste 14 miljoen mensen gebruik van gemaakt en dat in slechts 24 uur.

Microsoft verspreidt de update geleidelijk onder alle Windows-gebruikers zodat het voldoende capaciteit heeft in zijn datacenters om de update te verspreiden. Uiteindelijk moet er toch per pc zo’n 3GB gedownload worden. Tenzij gebruikers een installatie-cd of USB-stick gaat maken, maar de meeste gebruikers zullen kiezen voor de luie manier en gewoon opnieuw de update downloaden.

Microsoft heeft laten weten dat het nog weken kan duren voordat iedereen die Windows 10 heeft gereserveerd ook daadwerkelijk een melding ontvangt om Windows 10 te installeren. Gebruikers die niet kunnen wachten kunnen overigens ook de wachtrij van Microsoft overslaan, hoe dat moet lees je in onze tutorial: Direct upgraden en Windows 10 installeren doe je zo!