Microsoft heeft een extra reden om een fles champagne open te trekken aan het einde van het jaar, volgens bronnen van Winbeta zou Windows 10 nu op meer dan 200 miljoen apparaten zijn geïnstalleerd. Dat zou betekenen dat het migratietempo naar Windows 10 nog steeds enorm hoog is.

Microsoft heeft de mijlpaal nog niet officieel bevestigd, maar bronnen van Winbeta bij Microsoft hebben aan de website laten weten dat de grens van 200 miljoen is gepasseerd. Het laatste officiële cijfer van Microsoft dateert alweer uit oktober van dit jaar, toen was Windows 10 op 120 miljoen systemen geïnstalleerd. Inmiddels zijn we drie maanden verder en zou nu dus de mijlpaal van 200 miljoen zijn bereikt, omgerekend zo’n 40 miljoen installaties per maand. Windows 10 is sinds eind juni beschikbaar.

Dat Windows 10 zo snel wordt omarmt door gebruikers is ook niet heel vreemd, het is uiteindelijk een gratis upgrade voor alle mensen met een legitieme Windows 7 of Windows 8-licentie.

Inmiddels is ook de eerste grote upgrade voor Windows 10 beschikbaar sinds november. Veel bedrijven wachten altijd tot een eerste grote upgrade, zodat de grootste kinderziektes in een nieuw besturingssysteem zijn verholpen. Verwacht wordt dat veel bedrijven komend jaar de migratietrajecten in gaan zetten naar Windows 10. Vanaf juni volgend jaar zal Windows 7 ook niet meer verkocht worden en hebben bedrijven ook geen andere keuze meer. De officiële ondersteuning van Windows 7 loopt overigens nog tot januari 2020, dus echt haast is er nog niet