2min Devices

Windows 10 heeft nu 350 miljoen gebruikers

Microsoft heeft nieuwe statistieken bekendgemaakt over de adoptie van Windows 10. Inmiddels is de techgigant de mijlpaal van 350 miljoen gebruikers gepasseerd. Dat betekent dat er meer dan 350 miljoen apparaten zijn die gebruik maken van Windows 10. Verder heeft Microsoft bevestigd dat de Anniversary Update op 2 augustus zal verschijnen.

Windows 10 is de snelst groeiende Windows-versie ooit, maar dat is ook niet zo vreemd als je ervoor kiest het besturingssysteem het eerste jaar gratis weg te geven aan iedereen met een Windows 7 of Windows 8-computer. In januari maakte Microsoft bekend de grens van 200 miljoen te hebben bereikt, in mei was dat 270 miljoen en nu slechts twee maanden later 350 miljoen.

Het laat zien dat Microsoft de afgelopen twee maanden nog flink wat overstappers heeft mogen verwelkomen. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat Windows 10 nog harder werd gepushed richting Windows 7 en Windows 8-gebruikers. Als gebruikers in Windows 7 of Windows 8 op het kruisje klikte van de notificatie om te upgraden naar Windows 10, zorgde dit ervoor dat de software dit zag als een bevestiging, waardoor de update werd ingezet.

Eind juli is het echter voorbij met de pret, dan moet Microsoft de overige ruim 500 miljoen gebruikers zien binnen te halen met de verkoop van losse licenties en de verkoop van nieuwe computers, tablets en smartphones waarop Windows 10 is voor geïnstalleerd. Aan het gratis weggeven van Windows 10 komt op 29 juli namelijk een einde.

Op 2 augustus komt Microsoft vervolgens met een mega update voor Windows 10, de zogenaamde Anniversary Update(verjaardagsupdate), het besturingsysteem wordt op flink wat punten verbeterd, krijgt nieuwe features en visueel worden er ook wat aanpassingen doorgevoerd.

Bron:Thurrot