Dell heeft twee nieuwe zakelijke tablets gepresenteerd, de Dell Venue 8 Pro en de Dell Venue 10 Pro, beide tablets maken gebruik van een Intel Atom-processor en Windows 10 Pro. Dell kiest ervoor om de tablets met een stylus mee leveren en belooft volgend jaar ook nog met een dockingstation voor de tablets te komen.

De nieuwe Venue Pro-tablets zijn echt gericht op de zakelijke markt, door te kiezen voor Windows 10 in plaats van Android kunnen veel kantoorapplicaties gebruikt worden op de tablet en zijn de tablets makkelijk te integreren in bestaande kantoornetwerken.

Dell is van mening dat de tablets vooral geschikt zijn voor gebruik in de horeca, productie, scholen, verkoop en zorginstellingen. De verschillen tussen de tablets zijn niet zo heel groot, het belangrijkste verschil is het schermformaat van 8 inch en 10 inch. De Dell Venue 8 Pro is verder beschikbaar in twee configuraties, met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels en met 1920 x 1080 pixels. Verder kan op de 10 inch versie nog een toetsenbord worden geklikt. Qua aansluitingen heeft de tablet niet te klagen, de nieuwe USB Type C-poort is aanwezig, maar ook een reguliere USB-aansluiting, micro-HDMI en micro-SD-slot.

De nieuwe tablets zijn vanaf november te verkrijgen in de Benelux maar de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, in de Verenigde Staten kosten de tablets respectievelijk 299 en 429 dollar.