1 min

Het gerucht is opgedoken dat Microsoft een nieuwe smartphone in ontwikkeling, het zou gaan om een goedkope smartphones met een metalen behuizing. Een combinatie die over het algemeen niet voorkomt omdat de productie van een metalen behuizing te duur is voor goedkope smartphones. Het toestel zou in het voorjaar moeten verschijnen, dus we moeten nog even geduld hebben om te zien of het gerucht ook waar is.

De website WM Poweruser meldt op basis van betrouwbare bronnen dat de techgigant werkt aan een goedkopere smartphone met metalen behuizing. Het lijkt overigens niet te gaan om een echt budgettoestel maar een betaalbaar toestel met gemiddelde prestaties. De exacte hardware is overigens nog niet duidelijk, maar dat Microsoft naast alle plastic Lumia’s nu mogelijk ook gaat kijken naar metalen Lumia’s is een stap in de goede richting.

De laatste metalen Lumia was de Lumia 830, alle toestellen daarna hadden weer gewoon een plastic behuizing. Morgen houdt Microsoft een evenement om nieuwe Windows 10-hardware te presenteren waaronder Lumia’s, verwacht wordt dat daar geen metalen behuizing bij zal zitten.