2min

Dell heeft een nieuwe XPS 15-laptop gepresenteerd met twee belangrijke veranderingen. Aan de binnenkant zijn de processoren vervangen door Intel Core-processoren van de zesde generatie van Intel. Daarnaast biedt Dell de keuze uit Full HD-scherm en een Ultra HD-scherm, waarvan de rand rond het scherm een heel stuk dunner is gemaakt.

Dell weet steeds meer indruk te maken met zijn nieuwe laptops, de randen rond het scherm worden steeds verder teruggebracht tot het minimum door gebruik te maken van de Dell Infinity Edge-technologie. Hierdoor worden de laptops qua formaat ook een heel stuk kleiner, de Dell XPS 15 beschikt over een 15,6 inch scherm maar de laptop zelf is ongeveer even groot als een gemiddelde 14 inch laptop.

De behuizing van de laptop is gemaakt van aluminium en koolstofvezels, hierdoor is Dell ook in staat om de behuizing nog dunner te maken. Op het dunste punt is de laptop slechts 11mm dik terwijl de laptop op het dikste punt 17mm dik is. Het gewicht van de laptop is met 1,8kg niet veel voor een 15 inch model.

Uiteraard kan de laptop op maat worden samengesteld waarbij er gekozen kan worden uit verschillende processoren, de aanwezigheid van een discrete videokaart in de vorm van een Nvidia Geforce GTX 960M. Voor de opslagcapaciteit lopen de keuzes uiteen tussen SSD’s en harde schijven van maximaal 1TB. Het werkgeheugen kan maximaal 16GB ddr4 zijn. Dell meldt zelf dat de accuduur van de XPS 15 met een Full HD-scherm 17 uur bedraagt op een volle lading en van de versie met het Ultra HD-scherm 10 uur.

De XPS 15 is verkrijgbaar vanaf 1479 euro inclusief BTW.