1 min

De desktop-computer heeft weinig toekomst meer, behalve voor zeer specifieke gebruikers zoals die hard-gamers, maar aan de andere kant is een laptop of All-in-One ook niet altijd de meest geschikte oplossing. Wellicht dat het Amerikaanse InFocus nu een oplossing heeft in de vorm van de Kangaroo, een mini-pc van slechts 228 gram.

De Kangaroo is een mini-pc van 8 x 15,8 x 1,3 centimeter, weegt slechts 200 gram en kan overal mee naartoe worden genomen. Aan de binnenkant zit een quad-core Intel Atom X5-Z8500 processor met een Intel Gen8 GPU en 2GB aan DDR3-geheugen. De opslagcapacitiet bedraagt 32GB maar deze is nog uitbreidbaar via een microSD-kaartje. Aan de binnenkant is ook nog een accu aanwezig Verder is er nog een accu aanwezig die zo’n vier uur mee gaat op een volledige lading bij normaal gebruik.

Op de Kangaroo zit uiteraard een knop om het systeem aan te zetten, maar ook een vingerafdrukscanner. Het systeem beschikt verder over een micro-USB-aansluiting en een speciale connector-poort om een dock op aan te sluiten die standaard wordt meegeleverd. Deze dock beschikt over een poort om het systeem van stroom te voorzien en de accu op te laden, maar ook over een HDMI, USB 3.0 en USB 2.0-poort.

Dit systeem kan in veel situaties worden ingezet als vervangen voor een desktop-computer. Bijvoorbeeld voor kassa-systemen die gebruik maken van Windows 10, maar ook voor andere kiosk-faciliteiten.