3min Devices

IFA: Ockel voorziet derde mini-computer van accu en beeldscherm

De innovatieve startup Ockel heeft een derde mini-computer aangekondigd op broekzakformaat, de Ockel Sirius A. Belangrijke verschil met de twee eerdere modellen is de toevoeging van een beeldscherm in de mini-computer. Binnenkort zal deze mini-computer via Indiegogo op de markt worden gebracht.

We hebben de afgelopen periode al een aantal keer over Ockel geschreven omdat dit deze mini-computers zeer interessant zijn voor veel van onze lezers. De Ockel-mini-computers zijn namelijk voorzien van Intel-processoren en kunnen dan ook gewoon Windows 10 draaien, dit geeft de mini-computers net even wat meer mogelijkheden.

Er zijn natuurlijk genoeg toepassingen te bedenken waarbij je een dergelijke mini-pc goed bij kan gebruiken. In veel bedrijfsomgevingen of retail-omgevingen kan een dergelijke pc gewoon achterop de monitor worden gemonteerd, maar wat wij aan dit nieuwe model voornamelijk interessant vinden is dat er mogelijkheden zijn voor de Internet-of-Things.

IFA: Ockel voorziet derde mini-computer van accu en beeldscherm

Een optie waar ze bij Ockel nog niet over nagedacht hadden maar met de toevoeging van het 6 inch scherm en een accu kan de pc voor allerlei doeleinden worden ingezet, ook is het bijvoorbeeld mogelijk om de Ockel Sirius A te voorzien van Windows 10 Internet of Things in plaats van een normale Windows 10-versie.

Voor ontwikkelaars die veel experimenteren met een Raspberry Pi kan de Ockel weleens de perfecte oplossing zijn. De Raspberry Pi’s zijn namelijk weliswaar heel goedkoop, maar laten qua rekenkracht vaak was te wensen over, daarnaast beschikken ze over ARM-chips. De Ockel beschikt over een Intel Atom x7-z8750 processor en die is vele malen krachtiger veel ARM-chips. De mogelijkheden zijn daardoor ook groter. Verder is er 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig, eventueel is er nog een microSD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden.

IFA: Ockel voorziet derde mini-computer van accu en beeldschermZoals je op de foto’s kan zien beschikt de Sirius A over voldoende aansluitingen; namelijk tweemaal USB 3.0, USB Type C, LAN-poort, Displayport en HDMI.

Op dit moment is de grote vraag nog even over de Sirius A een groot succes gaat worden. Ockel is namelijk een startup en beschikt niet over ongelimiteerde middelen, daarom crowdfund het veel van zijn producten en probeert het door te luisteren naar de klanten, de toekomstige producten en strategie te bepalen. Volgens de mensen van Ockel stond een accu en een scherm hoog op het lijstje van de klanten en daarom zijn dat de twee belangrijkste nieuwe features van de Ockel Sirius A.

IFA: Ockel voorziet derde mini-computer van accu en beeldscherm
Richting het einde van deze maand moet de Ockel Sirius A op Indiegogo verschijnen en kunnen mensen het project steunen. Mits er genoeg geld opgehaald wordt zal de Ockel Sirius A het levenslicht gaan zien. Op de website van Ockel kan je je abonneren op de mailing van het bedrijf en kan je een exclusieve korting krijgen als je ze eind deze maand op Indiegogo een Sirius A besteld.