Microsoft heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het de mijlpaal van 200 miljoen apparaten met Windows 10 is gepasseerd. Daarmee bewijst MIcrosoft dat de adoptie van Windows 10 nog steeds in een razend tempo doorgaat.

We schreven hier vorige week al over toen de cijfers nog niet officieel bekend waren op basis van bronnen, maar Microsoft heeft het nu zelf bevestigd, er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen apparaten met Windows 10. Drie maanden geleden stond de teller nog op 110 miljoen, maar in de laatste twee maanden zijn er nog eens 90 miljoen bijgekomen.

Microsoft heeft laten weten dat het gaat om 200 miljoen actieve Windows 10-apparaten, dat zijn apparaten die de laatste 28 dagen actief zijn geweest. Daarvan is 40 procent geactiveerd na Black Friday (27 november). Onder het aantal van 200 miljoen vallen ook alle Xbox One-consoles die op de laatste firmware draaien en de Lumia’s die draaien op Windows 10 Mobile.

Van de 200 miljoen apparaten zijn ongeveer 22 miljoen apparaten in gebruik door enterprise en onderwijsklanten van Microsoft. Volgens het bedrijf zijn al 76 procent van alle enterprise-klanten bezig met een pilot van Windows 10, na deze pilot zullen de enterprisebedrijven in de meeste gevallen gaan migreren naar Windows 10.

De adoptie van Windows 10 gaat op dit moment twee keer zo snel als Windows 8, dat na vijf maanden op slechts 100 miljoen toestellen was geïnstalleerd. Nu moeten we erbij vermelden dat de drempel om Windows 10 te installeren veel lager is aangezien Windows 10 voorlopig gratis te verkrijgen is en iedereen met een Windows 7 en Windows 8-computer een popup krijgt te zien om de upgrade uit te voeren.

Met de Consumer Electronics Show (CES) voor de deur worden er de komende dagen weer enorm veel nieuwe Windows 10-apparaten gepresenteerd die in de komende maanden beschikbaar gaan komen. Dat zal ongetwijfeld ook zorgen voor een explosieve stijging in Windows 10-apparaten.