Huawei heeft zelf bekendgemaakt dat het afgelopen jaar 75 miljoen smartphones heeft verkocht. Dat is een flinke stijging ten opzichte van een jaar eerder toen het bedrijf 52 miljoen exemplaren wist te verkopen.

Het Chinese bedrijf heeft de aantallen bekendgemaakt in zijn jaarverslag. De grootste stijging werd behaald in het midden en hogere segment van de markt. Huawei was zelf goed voor de verkoop van 55 miljoen toestellen de overige 20 miljoen exemplaren komen voor rekening van dochterbedrijf Honor. Huawei had zichzelf ten doel gesteld om 80 miljoen smartphones te verkopen, dat aantal heeft het bedrijf niet weten te halen.

De doelstelling voor 2015 is vrij helder, dit jaar moet het bedrijf wederom succesvoller worden dan het afgelopen jaar, de doelstelling is om 100 miljoen smartphones te verkopen. Op 15 april zal Huawei zijn nieuwe vlaggenschip gaan presenteren en de opvolger van de Huawei Ascend P7 (review) en dan zal duidelijk worden of het merk enige kans maakt in het hogere segment.

Huawei verkoopt zijn smartphones inmiddels in 60 landen, onduidelijk is of het bedrijf ook daarin wil uitbreiden in 2015. Huawei kwam afgelopen jaar uit op een omzet van 288,2 miljard yuan (42,26 miljard euro) en de winst steeg naar 27,9 miljard yuan (4,19 miljard euro).

Op de Techzine-redactie wist de Huawei Ascend Mate7 (review) de meeste indruk te maken.