Microsoft heeft op een evenement meer informatie bekendgemaakt over zijn augmented reality-headset de HoloLens. De Microsoft HoloLens zal bij normaal gebruik een acuuduur hebben van zo’n 5,5 uur, verder zal elke Windows 10-app ook werken op de HoloLens en zal er dit kwartaal een versie beschikbaar komen voor ontwikkelaars met een prijskaartje van zo’n 3000 dollar.

De Microsoft Hololens gaat voorlopig de markt nog niet veroveren, want Microsoft maakte alleen bekend een versie voor ontwikkelaars op de markt te brengen en die kost maar liefst 3000 dollar. Een consumentenmodel zal later dit jaar mogelijk worden gepresenteerd met hopelijk een lager prijskaartje, hierover is nog niets bekendgemaakt.

Wel ging Microsoft iets dieper in op de HoloLens zelf, zo gaat de accu van de headset bij normaal gebruik 5,5 uur mee op een volle lading, bij intensief gebruikt loopt dat terug tot 2,5 uur. Verder zullen alle Windows 10-apps ook werken op de HoloLens, maar om echt goed gebruik te maken van de bril moeten wel speciale 3D-apps worden ontworpen.

De bril is verder voorzien van een infraroodcamera waarmee de omgeving wordt opgenomen en gebruikt in het beeld. Het beeld waar de gebruiker naar kijkt in de HoloLens is vergelijkbaar met een 15 inch scherm op een afstand van iets meer dan een halve meter. Een beetje zoals veel mensen achter hun laptop zitten aan een bureau. Hoewel het mooier zou zijn als het scherm nog veel groter was, is dat op dit moment simpelweg te kostbaar, dan zou de HoloLens nog duizenden dollars duurder zijn geworden.