1 min

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag de Development Edition van Microsoft’s HoloLens bestellen. De bestelde brillen zullen vanaf 30 maart naar ontwikkelaars verstuurd worden. Met de bril worden virtuele objecten in echte omgevingen geprojecteerd.

Vooralsnog hebben alleen ontwikkelaars uit Canada en de Verenigde Staten de mogelijkheid om de ontwikkelversie van de HoloLens te bestellen. Het is nog onduidelijk of Microsoft van plan is om de ontwikkelversie van de bril ook in andere regio’s aan te bieden. Men moet overigens diep in de buidel tasten, Microsoft vraagt namelijk 3000 dollar.

De HoloLens is voorzien van eigen hardware en kan dus zelfstandig werken, in tegenstelling tot apparaten zoals de Oculus Rift. Dit geeft de gebruiker een vrijheid die met concurrerende brillen niet geboden wordt. Bij intensief gebruik gaat de HoloLens op één acculading twee tot drie uur mee.

De bril draait op Windows 10 en bevat een Intel-processor, 2GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Voor het grafische werk wordt een afzonderlijke holographic processing unit in de bril geplaatst.

Verder beschikt de bril over ondersteuning voor WiFi en Bluetooth. Er zijn sensoren voor omgevingslicht en beweging, ook zijn er vier camera’s voor het filmen van de omgeving en het meten van diepte. Met vier microfoons kan de bril stemgeluid van de gebruiker opvangen.

Momenteel is nog niets bekend over de lancering van de consumentenversie van de HoloLens.