2min Devices

Microsoft vereist Windows 10 voor ondersteuning bij nieuwe processoren

Microsoft past zijn ondersteuningsbeleid aan en dwingt klanten opnieuw richting Windows 10. Microsoft heeft besloten om klanten die een nieuwe computer aanschaffen met de nieuwste generatie processoren alleen nog ondersteuning te geven als ze Windows 10 gebruiken en niet als ze een oudere Windows-versie gebruiken.

Nieuwe systemen waar een Intel Core-processor in zit uit de zesde generatie (Skylake) en systemen met een AMD Bristol Ridge-serie processor worden niet langer door Microsoft ondersteund in combinatie met oude Windows-versies. Deze systemen krijgen alleen ondersteuning met Windows 10. De systemen zullen via Windows Update wel beveiligingsupdates ontvangen, maar daar houdt de ondersteuning wat Microsoft betreft op.

Deze beslissing heeft voor de meeste mensen weinig effect, als je op dit moment in de winkel een computer of laptop koopt dan wordt die standaard geleverd met Windows 10. Deze beslissing heeft meer effect op mensen die zelf hun computer samenstellen bij een specialistische computerwinkel en daar vervolgens Windows 7 opzetten. Zij hoeven niet meer te rekenen op ondersteuning van Microsoft, wel zullen ze via Windows Update de beveiligingsupdates ontvangen, maar daarmee houdt het op.

Zakelijk heeft het vooral effect op bedrijven die nu nog volledig op Windows 7 draaien en nu nieuwe hardware aankopen om vervolgens Windows 10 te verwijderen en Windows 7 te installeren. Microsoft hoopt deze zakelijke gebruikers in beweging te krijgen om sneller te migreren naar Windows 10 of het besturingssysteem niet te verwijderen.

Microsoft hanteert een redelijk agressief beleid om gebruikers richting Windows 10 te bewegen. Het bedrijf wil sneller innoveren en dat lukt niet als gebruikers blijven hangen op zwaar verouderde software. Vandaar dat Microsoft er alles aan doet om iedereen richting Windows 10 te migreren. Het bedrijf uit Redmond komt gebruikers daarin ook tegemoet door Windows 10 gratis aan te bieden aan iedereen met een legale versie van Windows 7 of Windows 8. Deze gebruikers kunnen kosteloos upgraden tot 1 juli 2016.