2min Devices

‘Alcatel One Touch gaat smartphone-doosjes ombouwen tot VR-headsets’

Alcatel One Touch heeft, volgens Evan Blass van evleaks, iets heel slims bedacht. Ze hebben voor hun twee nieuwe smartphones, de Idol 4 en de Idol 4S, de doosje swaarin de smartphones worden geleverd zo ontworpen dat deze tevens te gebruiken zijn als virtual reality-headset. Hierdoor is het doosje ook meteen een accessoire voor de smartphones.

Alcatel One Touch heeft zich ongetwijfeld laten inspireren door Google’s Cardboard, een kartonnen bril waar je je smartphone in kan schuiven om deze te gebruiken als virtual reality bril. Alcatel heeft de doosjes van zijn nieuwe smartphones zo ontworpen dat deze niet alleen geschikt zijn om het product te verpakken maar ook zijn om te toveren in een VR-bril.

De twee nieuwe smartphones van Alcatel One Touch, de Idol 4 en de Idol 4S worden over twee weken officieel gepresenteerd op het Mobile World Congress. De fabrikant had de toestellen eerder per ongeluk al op de supportpagina’s vermeld waardoor we dit al vroegtijdig weten.

De Alcatel Idol 4 is een toestel met een 5,2 inch Full HD-scherm. Aan de binnenkant is een Snapdragon 617-chip te vinden met 2 of 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Verder is er een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde geplaatst. Het toestel draait op de nieuwste versie van Android, Android 6.0 Marshmallow. De accucapaciteit bedraagt 2610 mAh.

De Alcatel Idol 4S beschikt over een groter scherm, namelijk een 5,5 inch QHD AMOLED-scherm. De resolutie is met 2560 x 1440 pixels een stuk hoger en hierdoor ook geschikter voor virtual reality. Dit toestel beschikt over een Snapdragon 652-chip, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Verder is er een 16 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde te vinden. Dit toestel beschikt ook over Android 6.0 Marshmallow.

Bron:Venture Beat