2min

Microsoft lijkt na lange tijd weer een fabrikant te kunnen toevoegen aan het Windows 10 Mobile-ecosysteem. Alcatel heeft de Idol 4s voorzien van Windows 10 Mobile en T-Mobile gaat het toestel vanaf 10 november leveren in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk of het toestel de naam Alcatel zal dragen of als een T-Mobile eigen merk smartphone wordt gepresenteerd.

Alcatel maakt sinds kort ook smartphones voor BlackBerry, waarbij hetzelfde toestel als basis wordt gebruikt. Het is dus goed mogelijk dat T-Mobile het toestel inkoopt bij de fabrikant om onder het eigen label te introduceren. Mocht dat het geval zijn dan achten wij de kans klein dat we het toestel ook in de Benelux gaan zien. Mocht Alcatel zelf besloten hebben om een Windows 10 Mobile-smartphone te ontwikkelen en uit te brengen, dan zal het deels afhankelijk zijn van het succes in de Verenigde Staten.

Het gaat in elk geval om een high-end toestel, want de specificaties van de Idol 4S zijn zeker niet slecht. Het toestel beschikt over een 5,5 inch Full HD-scherm met aan de binnenkant een Qualcomm Snapdragon 820-chip, 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Dit laatste kan via een microSD-kaartje ook nog worden uitgebreid. Verder voorziet het toestel in een 21 megapixelcamera aan de achterzijde en 8 megapixel aan de voorzijde. Verder is er een accu van 3000 mAh toegepast met ondersteuning voor Quick Charge 2.0.

Het prijskaartje van het toestel is 469,99 dollar, wat best redelijk is gezien de specificaties van het toestel. We durven geen voorspelling te doen van een eventuele euro-prijs, maar reken maar op zo’n 500 euro.