Samsung introduceerde de eerste Gear VR-headsets in combinatie met hun high-end smartphones, als een extraatje om de smartphones aantrekkelijker te maken. Nu virtual reality steeds groter en populairder wordt zou Samsung ook overwegen om meer te doen met virtual reality, ook zonder smartphones.

Op dit moment zijn alle virtual reality-activiteiten van het bedrijf in combinatie met een high-end smartphone. Aanstaande zondag presenteert Samsung zijn Galaxy S7 voorafgaand aan het Mobile World Congress en dan zal het bedrijf ongetwijfeld ook een nieuwe Gear VR-headset presenteren voor dit toestel.

Daarbij voorziet het toestel in de nodige sensoren en uiteraard het beeldscherm. Samsung zou nu echter onderzoek doen om meer te doen met virtual reality en niet in combinatie met zijn smartphones. Mogelijk komt Samsung ook met een eigen virtual reality headset die van zichzelf al voorzien is van een scherm, sensoren en de nodige andere hardware.

Wat de plannen van het Zuid-Koreaanse bedrijf precies zijn is nog onduidelijk, maar mogelijk maakt het bedrijf aanstaande zondag meer bekend over zijn VR-aspiraties. Er gaan in elk geval geruchten dat alle klanten die een Galaxy S7 bestellen als pre-order, er gratis een Gear VR-headset bij krijgen.