1 min

Microsoft heeft in de nieuwe Windows 10 Insider-build ook een flinke update doorgevoerd in het gebruik van Continuum. Voorheen waren gebruikers met een Windows 10 Mobile-smartphone afhankelijk van een dock om Continuum te gebruiken, maar binnenkort moet dit ook draadloos kunnen werken.

Microsoft heeft in de nieuwe Insider-build van Windows 10 de mogelijkheid toegevoegd om gebruik te maken van een "Connect App" voor Continuum. Het wordt hiermee mogelijk om een Windows 10-smartphone of -pc draadloos te verbinden met een andere computer of scherm en hierop gebruik te maken van Continuum. Je hebt niet langer een speciale dock nodig om Continuum te gebruiken.

Je kan je smartphone dus dadelijk draadloos gebruiken als pc door deze bijvoorbeeld draadloos te verbinden met een monitor. In combinatie met een Bluetooth toetsenbord en muis is de hele dock daarmee overbodig geworden. Qua accuduur is het misschien niet de slimste optie, maar een oplader is meestal sneller gevonden dan een complete Continuum-dock.

Uiteindelijk is Continuum misschien wel de meest belovende en innovatieve functie van de toekomst, waarbij je je smartphone kan inzetten als pc en de complete Windows-omgeving wordt opgeschaald. Helemaal stabiel en goed werkt het helaas nog niet, maar Microsoft werkt er nog steeds hard aan. Over een jaar kan het succes alsnog komen.