Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 Continuum ook mogelijk is op smartphones die beschikken over een Snapdragon 617-chip van Qualcomm. Deze chip is niet zo high-end als de Snapdragon 808 en 810, de Snapdragon 617 is meer geschikt voor midrange-toestellen. Met Continuum is het mogelijk een beeldscherm, toetsenbord en muis te koppelen aan de smartphone.

Microsoft heeft besloten om Continuum ook beschikbaar te maken op smartphones die beschikken over een Qualcomm Snapdragon 617-chip. Dit is geen high-end maar een midrange-chip en het beschikbaar maken van Continuum zorgt ervoor dat deze feature in de toekomst op nog meer toestellen kan worden toegepast.

Met Continuum is het mogelijk de smartphone te verbinden met een monitor, toetsenbord en muis en op die manier kan de smartphone dan als pc worden gebruikt. Om dit goed te laten werken moet de smartphones beschikken over voldoende rekenkracht. Met de Snapdragon 808 en 810 was dat al het geval, na uitgebreide testen heeft Microsoft besloten om ook de Snapdragon 617 toe te voegen aan dat lijstje.

Het gebruik van Continuum is nog niet echt bekend bij het grote publiek maar biedt zeker interessante mogelijkheden. Door je Windows 10-smartphone aan te sluiten op een Continuum-dock kan je de telefoon gebruiken als volwaardige pc. Het hele Windows 10-besturingssysteem wordt op de monitor opgeschaald naar een Windows 10 pc-omgeving. De rekenkracht van de smartphone-chips is de afgelopen jaren zo extreem toegenomen dat dit nu tot de mogelijkheden behoort.