1 min

Samsung heeft een nieuw microSD-geheugenkaartje gepresenteerd, het gaat om een Evo Plus micro-SDCX-kaartje met een opslagcapaciteit van 256GB. Hiermee kan de opslagcapaciteit van mobiele apparaten en camera’s opnieuw worden opgeschroefd. Het kaartje verschijnt in juni voor een adviesprijs van 249 euro.

Samsung is zeer dominant op de geheugenmarkt en probeer met regelmaat nieuwe producten uit te brengen die kwaliteit, snel en betaalbaar zijn. Ook nu lijkt Samsung weer een stap in de goede richting te zetten met een geheugenkaartje van 256GB. Het kaartje beschikt over lees- en schrijfsnelheden van maximaal 95 en 90MB per seconde, waarmee het kaartje geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.

Qua ondersteuning valt er ook weinig te klagen, Samsung stelt dat er al ruim 1000 producten in omloop zijn die met het kaartje over weg kunnen. Het kaartje verschijnt in de Samsung EVO+-serie en is voorzien van Samsung’s eigen V-NAND-chips. Volgens Samsung kan er twaalf uur aan 4K-content of 33 uur aan Full HD-content worden opgeslagen op het kaartje.

Het nieuwe geheugenkaartje van Samsung is nog niet zeer betaalbaar, zeker niet in vergelijking tot de kleinere varianten, maar dat is een kwestie van tijd. Wel is er voorzien in de laatste technologieën waardoor de lees- en schrijfsnelheid wel hoger ligt dan de concurrentie.