min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft zojuist bekendgemaakt dat de Desire 830 volgende maand beschikbaar komt in Nederland en België. Van deze smartphone verschenen eind april reeds de eerste foto’s online. In mei werd het toestel dat uitgerust is met Android 6.0 door HTC gepresenteerd in Taiwan.

HTC heeft het toestel uitgerust met de MediaTek MT6753T-chipset. Dit is een 64-bits processor met acht Cortex A53-kernen en werkt met een kloksnelheid van maximaal 1,5 GHz. De GPU die aanwezig is betreft een Mali T720MP3-gpu afkomstig van ARM. De telefoon beschikt over 3GB RAM, 32GB intern geheugen en microSD-ondersteuning tot 2TB. De batterij met een capaciteit van 2800 mAh is niet verwijderbaar.

De Desire 830 beschikt over een 5,5 inch lcd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, het aantal pixels per inch komt daarmee op 401. Het scherm is daarnaast uitgerust met Gorilla Glass. Volgens HTC ligt de focus bij de Desire 830 vooral op de camera. Aan de achterkant zit een dertien megapixel camera met een f/2.0-lens aan boord. De camera beschikt verder onder andere over optische beeldstabilisatie, een HDR-functie en 1080p video-opnames die in 30 fps kunnen worden opgenomen. Aan de voorkant van het toestel zit een zogeheten ‘UltraPixel selfie’ camera, het betreft hier een OV4688 van OmniVision die HTC al eerder in gebruik had bij andere toestellen. Op het gebied van audio beschikt de telefoon over twee BoomSound-luidsprekers.

De smartphone biedt daarnaast plaats aan twee nano simkaarten en daarbij is er onder andere ondersteuning voor de veelgebruikte 4G-frequenties in Nederland. Het gewicht van het toestel bedraagt 156 gram. Het toestel verschijnt volgende maand in de Benelux met een adviesprijs van 349 euro.

Vorige maand presenteerde HTC ook al de Desire 628.