Dat Microsoft gelooft in een toekomst zonder muis en toetsenbord wisten we al langer. Dat het bedrijf erg ver is met de ontwikkeling van alternatieven nog niet. In een nieuwe demonstratie heeft Microsoft laten zien hoe gebruikers in een virtual reality-omgeving op een virtueel toetsenbord typen. Ook was te zien hoe gebruikers met behulp van de technologie piano speelden.

In de demonstraties die Microsoft gaf is te zien hoe gebruikers zeer accuraat binnen een virtual reality-omgeving kunnen typen. Met behulp van dieptesensoren volgt een camera 146 punten op de handen van de gebruikers. Aan de hand daarvan kan er een virtuele hand weergegeven worden die zo echt beweegt, dat gebruikers het gevoel krijgen hun echte hand te zien.

Een van de ontwikkelaars, Jamie Shotton, vertelde hierover tegen The Verge. “We komen in de buurt van een punt waarop de nauwkeurigheid zo groot is, dat de gebruiker het gevoel krijgt dat de avatarhand zijn echte hand is,” aldus Shotton. “Dit is al jaren een onderzoeksonderwerp, maar we hebben nu voor het eerst een echte, werkbare en uitrolbare oplossing gemaakt.”

De techniek zou gebruikt kunnen worden in combinatie met de HoloLens, de augmented reality-bril van Microsoft. Met behulp van de HoloLens kunnen beelden op de werkelijke omgeving van de gebruiker geprojecteerd worden. Met behulp van virtuele toetsenborden en handbewegingen zouden gebruikers de technologie kunnen besturen.

Overigens werkt Microsoft ook hard aan de ontwikkeling van stemherkenning. De bedoeling is om het mogelijk te maken om technologie op meerdere manieren te besturen.