2min

Tags in dit artikel

, ,

Een lastig puntje bij virtual reality blijft de bediening en besturing. Je kan iets met hoofdbewegingen doen, iets met handgebaren maar ook iets met gamecontrollers. Maar wat Logitech betreft, hebben we ook ‘gewoon’ toetsenborden nodig in de virtuele wereld.

Het bedrijf werkt samen met HTC aan een virtual reality toetsenbord, dat het probleem van tekstinvoer in virtuele omgevingen kan oplossen. De set-up bestaat uit een Logitech G gaming toetsenbord, dat geïntegreerd moet worden met de HTC Vive Tracker.

Eerste versies

In de eerste versies van de technologie wordt er gebruik gemaakt van het Steam VR-systeem, waarbij er een virtuele versie van het toetsenbord in een VR-omgeving wordt weergegeven. Tegelijk voel je real-life feedback als je een toets indrukt in de echte wereld, doordat je immers een echt toetsenbord gebruikt.

“Tijdens onze eerste verkenningen van VR, viel ons op dat het gebruik van toetsenborden en tekstinvoer nog altijd noodzakelijk waren, mar niet natuurlijk aanvoelden – en we hebben soortgelijke klachten gehoord van anderen,” aldus Vincent Tucker, directeur van innovatie en strategie bij Logitech.

“Onze motivatie komt van een door onderzoek gestaafd begrip dat de gebruiker in sommige gevallen nog altijd een toetsenbord nodig heeft om interactie te hebben met applicaties, vooral als het aankomt op productiegedreven of desktop scenario’s, maar ook in games, sociale applicaties en content browsen.”

Het toetsenbord dat Logitech ontwikkeld heeft, ziet er als een normaal toetsenbord uit. Daarop kan de HTC Vive Tracker geklikt worden, die vervolgens aan de VR-headset doorgeeft waar het toetsenbord is. In de virtuele wereld zie je vervolgens een toetsenbord, waar je op kan tikken.

Op dit moment wordt er met vijftig verschillende ontwikkelaars samengewerkt om de technologie door te ontwikkelen.