1 min

Dell stopt met de verkoop en ondersteuning van apparaten die zijn uitgerust met het Android-besturingssysteem. Het bedrijf wil af van zogeheten slate-style tablets en de focus leggen op 2-in-1 apparaten met Windows.

Dat heeft tot gevolg dat Dell stopt met de verkoop en ondersteuning van tablets uit Venue-lijn en de op Android gebaseerde Wyse Cloud Connect. Andere apparaten uitgerust met Android die afkomstig waren van Dell waren al eerder niet meer te koop.

Een woordvoerder van Dell licht het volgende toe over de beslissing: "De markt voor slate tablets is oververzadigd en onderhevig aan een afname in de vraag van consumenten. We hebben daarom besloten om de op Android gebaseerde Dell Venue-lijn stop te zetten. We zien dat 2-in-1 apparaten aan populariteit winnen, aangezien deze een meer optimale mix bieden tussen de mogelijkheden die een pc biedt en de mobiliteit waarover een tablet beschikt."

Eigenaren die over een Venue-product beschikken zullen aanspraak kunnen blijven maken op garantie en servicecontracten totdat deze verlopen zijn. Dell heeft aangegeven dat er geen nieuwe upgrades meer komen voor Android op deze apparaten.