2min

De eerste afhaker in het Windows Phone avontuur is bekend. Volgens de website WPCentral stopt Dell met het Windows Phone avontuur en blijft het bij één toestel, de Dell Venue Pro. Dell zal geen nieuwe toestellen meer uitbrengen en dus ook niet met een Windows Phone Mango (7.5) smartphone op de markt komen.

Dell was een van de eerste fabrikanten die Microsoft wist binnen te halen, maar nu ook de eerste die afhaakt. De exacte reden waarom Dell niet meer verder gaat met Windows Phone is niet duidelijk. Het heeft wellicht niets te maken met het besturingssysteem van Microsoft want ook de Android-activiteiten van Dell lijken op een zeer laag pitje te staan.

Wellicht dat Dell heeft besloten om niet langer mee te doen in de strijd om martkaandeel op de smartphonemarkt. Het bedrijf lijkt zich alleen nog bezig te houden met het ontwikkelen van mobiele software.

Uit de roadmap van Dell van februari 2011 was op te maken dat er een opvolger van de Dell Venue Pro zou komen. Dit toestel zou de naam Wrigley krijgen. In de roadmap van mei 2011 was dit toestel ineens weer verdwenen. WPCentral zegt van een bron vernomen te hebben dat deze smartphone is geschrapt. Dit zou een bron zijn met een hogere functie binnen Dell.

De mensen die de Dell Venue Pro hebben aangeschaft zouden zich niet druk hoeven maken. Dell zal wel gewoon ondersteuning blijven leveren op dit toestel en deze ook voorzien van updates.