1 min

Er is een foto uitgelekt van een nieuwe Sony-smartphone, waarschijnlijk gaat het hier om de Sony Xperia X Compact. De komst van dit toestel is nog niet eerder uitgelekt en het toestel is dan ook nog niet aangekondigd. Wanneer we het toestel kunnen verwachten is niet duidelijk, maar volgende week tijdens de IFA ligt het meest voor de hand.

De Sony Xperia X-serie beschikt over 5 inch schermen en een compact-versie daarvan moet dus een kleiner scherm krijgen, de vorige compact-smartphone van Sony, de Sony Xperia Z5 Compact (review), had een 4,6 inch scherm. Mogelijk handhaaft Sony dit formaat.

Sony heeft de afgelopen jaren de Z-serie op de markt gebracht maar is in 2016 overgestapt op de X-serie. De verschillen zijn minimaal, maar de waterdichtheid is verdwenen en het ontwerp is opnieuw op de schop gegaan. Sony blijft verder focussen op een langere accuduur en een goede camera.

De compact zal in elk geval een high-end toestel worden, want in tegenstelling tot andere fabrikanten die "mini’s" uitbrengen, levert Sony nooit in qua prestaties bij de compact-versies.