HP Inc heeft zijn productportfolio vernieuwd met een aantal nieuwe pc’s en laptops. Zo presenteert het bedrijf een tweede generatie van de HP Spectra x360, een laptop waarvan het scherm helemaal dubbel geklapt kan worden, een nieuwe HP Envy-laptop met een nog mooier design en een accuduur van 14 uu, een All-in-One pc met een 27 inch QHD of 4K-scherm en tot slot een 27 inch 4K-beeldcherm.

Alle producten die HP vandaag heeft gepresenteerd vallen in de high-end categorie, waardoor ze niet zozeer alleen consumenten zullen aanspreken maar ook zakelijke klanten, waaronder ZZP’ers en het MKB.

HP Spectre x360

De HP Spectre x360 maakt vooral indruk met zijn nieuwe schermspecificatie, deze beschikt vrijwel niet meer over een bezel, daarnaast is HP erin geslaagd om het systeem 13 procent dunner en 11 procent lichter te maken. De accuduur van het systeem is ondanks dat het systeem dunner is geworden toegenomen en op een volle accu moet je nu 15 uur kunnen werken. Dit is mede te danken aan de nieuwe Intel Core i5 of i7 processor uit de zevende generatie. De x360 biedt verder ondersteuning voor Windows Hello en HP Fast Charge, beide technologieën bieden een echte meerwaarde.

De HP Spectre x360 tweede generatie komt deze maand nog beschikbaar vanaf 1199 euro.

HP Envy Laptop

De nieuwe HP Envy laptop is iets betaalbaarder dan de HP Spectre x360, maar beschikt wel over een modern ontwerp van metaal. Wel is de Envy ietsje dikker geworden ten opzichte van vorig jaar, maar daar staat tegenover dat de laptop wel een langere accuduur heeft, deze gaat nu 14 uur mee op een volle lading. Ook hier voorziet HP in een zevende generatie Intel Core-processor. Dit kan een i5 of i7 zijn, verder kan er gekozen worden voor maximaal 16GB aan werkgeheugen en een 1TB SSD. Ook deze laptop kan via HP Fast Charge binnen 90 minuten worden opgeladen tot 90 procent.

HP Envy 13 laptop

De HP Envy laptop is met QHD en FHD-scherm vanaf november verkrijgbaar vanaf 799 euro.

HP Envy AIO 27

Met de HP Envy AIO 27 bedient het Amerikaanse bedrijf een kleinere groep gebruikers die gecharmeerd zijn van een All-in-One pc. Deze formfactor wordt inmiddels al jaren gevoerd, maar een echt grote doelgroep lijkt er niet voor te zijn. De meest populaire All-in-One pc is nog steeds de iMac van Apple, maar die is al meer dan een jaar niet meer geüpgraded, dus er is zeker ruimte voor betere modellen in de markt. Naar verluidt komt Microsoft binnenkort ook met een Surface All-in-One pc.

HP Envy AIO 27

Deze nieuwe HP Envy AIO 27 heeft een elegant ontwerp waarbij de pc is verplaatst naar de voet van het scherm en deze niet langer achter het scherm wordt geplaatst. Hierdoor kan het scherm een stuk dunner worden en wordt het ontwerp van de All-in-One ook een stuk mooier. De HP Envy AIO verschijnt met een 27 inch scherm waarbij gekozen kan worden voor een QHD- of 4K-scherm. Aan de binnenkant is voorzien van een zevende generatie Intel Core-processor, wederom een i5 of i7, verder voorziet HP in een Nvidia GTX 950M videokaart en de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden tot een 256GB SSD of 2TB HDD.

De All-in-One is vanaf december leverbaar voor een nog onbekende prijs.

HP Envy 27S

HP Envy Display

De HP Envy 27s Display heeft net als de All-in-One een mooi slank ontwerp en een 27 inch scherm met een 4K IPS-paneel. De bezel van het scherm is extreem dun en de kleurweergave erg goed met meer dan 99 procent sRGB kleurnauwkeurigheid.

De prijs en de beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt.