Goed nieuws voor de BlackBerry-fans, er komt nog een nieuw toestel dat de Canadese fabrikant zelf gaat ontwikkelen, dit toestel zal ook beschikken over een fysiek toetsenbord. Dat heeft CEO, John Chen, gezegd in een interview met Bloomberg.

Officieel is BlackBerry gestopt met het ontwikkelen van eigen smartphones, het heeft nu in Alcatel een partner gevonden om toestellen op de markt te brengen met BlackBerry-software, op die manier loopt de Canadese fabrikant veel minder risico met de ontwikkeling van nieuwe smartphones, daar moest namelijk vaak geld bij worden gelegd. Nu kan het op basis van de vraag een aantal toestellen inkopen en wordt er flink wat bespaard op de kosten van de ontwikkeling van een smartphone.

Er is echter geen toestel in het assortiment van Alcatel dat beschikt over een fysiek toetsenbord en hoewel BlackBerry graag zou zien dat externe partijen ook dat soort toestellen gaan maken, is dat op dit moment onhaalbaar. Daarom komt het bedrijf nog met één laatste BlackBerry-smartphone met fysiek toetsenbord.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit toestel, net als de voorgangers die dit jaar verschenen, beschikken over Android en niet het BlackBerry 10-besturingssysteem. Daarover wordt vrijwel niet meer gesproken door BlackBerry, het besturingssysteem wordt nog ondersteund, maar verder moeten we er niet veel meer van verwachten. BlackBerry’s focus ligt op de Android-smartphones.

Het toestel dat BlackBerry nu in ontwikkeling heeft is naar verluidt een midrange-toestel met 4,5 inch inch scherm en een beeldverhouding van 3:2. Wanneer BlackBerry het toestel gaat presenteren is nog onduidelijk.