FileCap laat aan Techzine weten over de lancering van FileCap MSP. Deze versie van de cloudless dienst voor het delen en opslaan van grote bestanden is ontwikkeld voor managed service providers (MSP’s), die hun kleine en middelgrote klanten een veilige oplossing willen bieden.

Belangrijk onderdeel is dat de FileCap server niet wordt gehost in een public cloud, maar bij de klant staat. Na encryptie worden bestanden in de beveiligde omgeving opgeslagen. Door de lokale opslag behoudt de klant de controle over de bestanden die verzonden of ontvangen worden. Met de garantie dat bestanden alleen voor de gewenste ontvangers beschikbaar zijn, belooft FileCap ondersteuning voor privacywetgevingen zoals GDPR.

Het bedrijf geeft aan een veilig alternatief te willen bieden voor bestaande diensten. Bedrijven die voor alternatieven met de cloud kiezen, gebruiken dit soort diensten om grote bestanden met collega’s of externe partijen te delen. Indien er persoonlijke informatie in staat, voldoet het gebruik van een publieke cloud niet aan de regels van GDPR, legt FileCap uit. Bedrijven kunnen namelijk niet aantonen waar de data wordt opgeslagen en wie het beheert.

Werking

FileCap MSP moet dat wel inzichtelijk maken. De MSP richt voor klanten FileCap-servers in op één multi-tenant server. Vervolgens wijst de MSP de klant een domeinnaam toe en stelt hij het aantal gebruikers in. Op de achtergrond maakt de dienst een klantenportaal aan in een geïsoleerde omgeving met een eigen database voor bestanden. Voor de klanten is een eigen huisstijl, logo en achtergrond toe te voegen.

Zo belooft FileCap een ontvangstportaal voor het bedrijf, waar werknemers en klanten de bestanden kunnen uploaden en delen. Bij het instellen van de security settings van FileCap kan aangegeven worden dat de MSP de bestanden of de reportage niet kan inzien. De bestanden zelf zullen altijd versleuteld opgeslagen worden. Geïnteresseerden kunnen een trial aanvragen via de website.