1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vorige week was te lezen dat elke vorm van elektronische gamen in Griekenland verboden is, na aanleiding van deze nieuwe wet zijn de Griekse gamers bij elkaar gekomen en zijn gezamenlijk naar de rechter gestapt. De nieuwe regelgeving in het zuid-europese land is zelfs zo ruim geformuleerd dat alles wat ook maar met elektronische games te maken heeft illegaal is. Zelfs de standaard Windows spelletjes, en de games op mobiletelefoons zijn ten strengste verboden. Deze regeling geld trouwens niet alleen voor Grieken, maar ook voor toeristen die het land bezoeker. De boetes die ze krijgen variëren van € 5000.- tot € 75.000.-, en zelfs gevangenis straffen worden uitgedeeld.

Griekse gamers organiseren zich om tegen de wet te protesteren. Zo zijn er op Internet de nodige sites die aandacht besteden aan de wet. Op zowel Netcafe als Gameland wordt een petitie gehouden waar mensen hun stem kunnen laten horen en op de laatste site is ook een Engelse vertaling van de wet te lezen.

Volgende week zal het proefproces gehouden worde, mocht er niets bereikt worden, dan stappen de gamers naar het Europese Hof.