1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sharman Networks heeft versie 2.0 van het populaire filesharingprogramma KaZaA Media Desktop klaargezet ter download. De opvallendste vernieuwing is de mogelijkheid om de interface met behulp van de ook van WinAMP en consorten bekende skins naar eigen smaak aan te passen.

Behalve een nieuw uiterlijk heeft de KaZaA Media Desktop ook een aantal nieuwe functies. Het is nu mogelijk om zogenaamde afspeellijsten samen te stellen. Deze gebruikt KaZaA dan bij het zoeken naar bestanden. Op deze manier is het mogelijk om op eenvoudige wijze complete muziekalbums te downloaden. Aan gevonden bestanden kan een zogenaamde "Integrity Rating" toegekend worden. Deze moet gebruikers beschermen tegen vervalste muziekbestanden zoals die door muziekmaatschappijen op KaZaA worden gezet om het gebruik van KaZaA te saboteren.

Ook nieuw is dat frequente gebruikers van KaZaA voorrang krijgen bij het downloaden van bestanden waardoor zij sneller de benodigde bestanden op hun harde schijf krijgen te staan.

En wie het niet op de spywareactiviteiten van de KaZaA Media Desktop heeft staan, binnen niet al te lange tijd zal ook weer KaZaA Lite 2.0 verschijnen. Deze lite-versie is helemaal zonder spyware en biedt dezelfde functionaliteit als de KaZaA Media Desktop.

De KaZaA Media Desktop kan je op deze pagina downloaden.