1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vorige maand werd de ADSL provider Speedlinq nog getest als de snelste ADSL provider. Nu maakt hetzelfde bedrijf bekend haar snelheden te verdubbelen voor nieuwe abonnementen. Pieter Porte, commercieel directeur en mede oprichter van Speedlinq verwacht dat de grote vooral door KPN gedomineerde providers deze verdubbeling van de snelheid niet kunnen volgen.

Het telecommunicatie vakblad Connexie omschreef Speedlinq deze maand al als de "enfant terrible" van de ADSL markt. Daarmee doelend op de durf en creativiteit waarmee het elke keer weer de ADSL markt weet op te schudden. Abonnementen met verdubbelde snelheden tegen dezelfde prijs voor de gehele looptijd van het contract past geheel in dat beeld.

Door de dubbele snelheid actie krijgen gebruikers nu volledig de mogelijkheid om de voordelen van ADSL te ervaren. Zoals het in een handomdraai downloaden van films of films live (streaming) te bekijken. Bovendien hanteert Speedlinq als een van de weinige providers geen harde datalimiet maar een zeer ruime fair use policy. Hierdoor kunnen gebruikers onbezorgd internetten en worden ze niet meteen geconfronteerd met een extra rekening.

Speedlinq wil deze actie in ieder geval tot en met eind juli laten lopen. Een verlenging sluit Pieter Porte niet uit: Met name de gebruikers die de moeite nemen te vergelijken zullen voor ons kiezen. We verwachten tijdens deze actie drie tot viermaal zo veel klanten als gebruikelijk. In goed overleg met onze netwerkleverancier BaByXL kunnen we besluiten om deze actie langer te laten doorlopen.