2min

Tags in dit artikel

, ,

Er word nergens zo veel over geroddeld als over google. Nu gaat het laatste gerucht over instant messaging. Sommige Google-watchers zijn er van overtuigd dat dit het volgende stap word van de zoekmachine.
Ondertussen is GMail nog altijd in z’n testfase. De geruchten over instant messaging van Google berusten deels op de overname van Picassa, wat vooral bekend is voor zijn gelijknamige applicatie om een fotobibliotheek te beheren. Maar daarnaast heeft Picassa nog een toepassing in zijn portfolio; Hello.

Bij veel gebruikers van Google’s Blogger-dienst was ‘Hello’ al van voor de overname bekend. Met die toepassing kunnen gebruikers namelijk snel beelden met bijhorende onderschriften naar hun blog uploaden.
‘Hello’ kan tevens als P2P-programma worden gebruikt om beelden uit te wisselen met iemand anders op het Hello-netwerk.
De chatmogelijkheden worden amper besproken, maar zijn wel aanwezig. Omdat ‘Hello’ nog steeds vrij verkrijgbaar is, heeft Google technisch gesproken al een instant messaging-programma, maar volgens de geruchten komt er iets anders aan. Zo word er gespeculeerd dat er niet een IM-platform gebaseerd op ‘Hello’ word gekozen, maar wel voor een toepassing die het open Jabber-protocol gebruikt.

Strategisch zou een instant messaging-toepassing het communicatie-aanbod van Google completeren. Dan word het zoekportaal van Google ondersteunt door een eigen maildienst, blogdienst, een verzamelpunt voor nieuwsgroepen en dan lijkt een IM de aanvulling! En natuurlijk zou zo’n zet de druk nog meer op de ketel zetten voor concurrenten als Yahoo! en MSN.
Niet dat de internetafdeling van Microsoft blijft zitten toe kijken. Zelf sleutelt het aan een verbeterde zoekmachine die uiteindelijk de concurrentie met Google moet aangaan. En word er gewerkt aan nieuwe diensten om mensen op hun eigen netwerk te houden. Zo toonde MSN onlangs in de V.S. een online muziekdienst, sterk verbonden met de nieuwste versie van Windows Media Player. Maar het blijft een roddel, want zo veel hoe roddels er over Google en IM momenteel zijn, zo weinig zijn de bewijzen. Google van zijn kant laat niets los over zijn toekomstplannen.

Wij bedanken ThE-FuNkY voor het insturen van dit nieuwsbericht.