Internetprovider XS4ALL heeft gisteren aangekondigd geen datalimieten meer te zullen hanteren voor haar ADSL abonnementen.

De maatregel gaat per direct in voor de ADSL Start, Lite, Basic en Fast abonnementen. Voor het Power ADSL abonnement wordt voorlopig nog de zogenaamde fair-use policy gebruikt. XS4ALL voert momenteel gesprekken met BBned om ook voor dit pakket de datalimiet op te kunnen heffen.

Recentelijk nog startte de kabel internet belangenvereniging Nederland COAX een petitie tegen internetprovider Chello. Chello hanteert eveneens een fair-use policy, maar sommige gebruikers hadden geklaagd dat de datalimieten van de verschillende abonnementen niet in lijn waren met de snelheden.

XS4ALL verklaart op haar website een fair-use policy achterhaald te vinden:

"XS4ALL vindt datalimieten niet meer van deze tijd. De ADSL verbindingen worden steeds sneller en XS4ALL wil al haar abonnees de ruimte geven om optimaal gebruik te maken van hun ADSL abonnement. De voormalige Fair Use Policy betekende in de praktijk doorgaans al ‘onbeperkt dataverkeer’. XS4ALL vindt het niet nodig om nog langer een Fair Use Policy te hanteren."