1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Internetprovider Planet heeft besloten om het datalimiet op de ADSL-abonnementen om te zetten naar een Fair Use Policy. Hiervoor was Planet nog heel streng met het handhaven van de datalimieten van 2 en 10 GB bij respectievelijk het ADSL Economy en het ADSL Standard abonnement. Door de nieuwe Fair Use Policy zal Planet naar eigen zeggen vrijwel nooit meer ingrijpen als een klant veel dataverkeer heeft.

Pas als een persoon dermate veel data verbruikt dat het ten nadele is van andere klanten van Planet zal de provider ingrijpen. En zelfs dan zal er eerst een waarschuwing naar de klant worden gestuurd. Daarna zal de provider de klant adviseren om op een hoger abonnement over te stappen. Pas als iemand voor de derde keer in de fout gaat wordt de internetverbinding (tijdelijk) afgesloten.

Planet zet deze stap in navolging van vele andere providers. Zo heeft o.a. Wanadoo al lang een Fair Use Policy. KPN (HetNet) is één van de providers die echter nog steeds een datalimiet heeft. De vraag is alleen hoe lang die providers de datalimiet blijven hanteren.