2min

Tags in dit artikel

, , ,

UPC zal met ingang van morgen de datalimieten op de Chello Light, Classic en Plus abonnementen opheffen, zo heeft het bedrijf gemeld.

UPC hanteerde tot voorkort een zogenaamde fair-use policy voor deze abonnementen, maar het was niet echt duidelijk waar precies de limiet lag.
COAX, de kabel internet belangenvereniging Nederland startte daarom twee weken geleden een petitie waarin UPC opgeroepen werd om de datalimieten openbaar te maken en tevens aan te passen.

Volgens COAX had UPC de afgelopen jaren de datalimiet niet aangepast op de doorgevoerde snelheidsverhogingen. UPC gaf destijds aan dat de fair-use policy geen verdere uitleg behoefde, maar maakte daarnaast duidelijk wel gevoelig te zijn voor de wensen van de klant. Daarnaast was het bedrijf volgens eigen zeggen ook nog met COAX in gesprek.

Het bedrijf heeft zich dus zoals gezegd aan de beloftes gehouden en heeft voor de duurdere abonnementen de fair-use policy opgeheven. Daarnaast zijn de harde datalimieten voor de goedkoopste starter en easy abonnementen verdubbeld tot respectievelijk 500MB en 1GB.
"We zien dat bijvoorbeeld het downloaden van films steeds populairder wordt. Daarbij horen geen datalimieten. Zo trachten we steeds aan deze wens van onze klanten tegemoet kunnen komen.", aldus algemeen directeur Diederik Karsten.

UPC is het tweede bedrijf in korte tijd dat afstapt van de fair-use policy. Vorige week ontdeed provider XS4ALL zich al van de policy. Het downloaden van grote bestanden, zoals films wordt steeds populairder en providers zien steeds meer in dat deze trend niet samengaat met een fair-use policy.

Discussiëren over dit bericht kan hier

Wij bedanken Schrijver voor het insturen van deze tip!